Vakantieland Engeland

Vakantieland Engeland

Heb je dit jaar zin om eens keer wat anders te doen met je vakantie, richt je ogen dan eens naar dat eiland aan de andere kant van de Noordzee. Engeland is niet het eerste vakantieland waar aan gedacht wordt maar die zeer zeker de moeite waard is. Tenminste wanneer het niet de bedoeling is om de hele dag in de zon te bakken.

Londen
Iedereen kent wel de slogan: London is the place to be, en dat klopt natuurlijk gewoon. Eigenlijk moet iedereen wel eens de hoofdstad van Groot Brittannië bezoeken. Zeker wanneer je van kunst en cultuur houdt.

In Londen vind je wereldberoemde musea die zonder meer een bezoek waard zijn. Wat te denken van het Brits Museum, met één van de grootste collecties ter wereld een must voor iedere liefhebber van geschiedenis en kunst. Ook in Tate Modern, Tate Britain en The National Gallery kan iedere kunstliefhebber zijn of haar hart ophalen.

Verder dan Londen
Engeland is groter dan Londen. Wie van kastelen, landhuizen en mooie tuinen en parken houdt hoeft nooit ver te reizen. Het land staat er vol mee. Wandel door de grote zalen en schitterende tuinen en waan je eeuwen terug in de tijd.

Als een paar eeuw geschiedenis niet genoeg is kun je nog verder terug reizen. Engeland is immers de plek waar je Stonehenge kunt vinden. Dit mysterieuze bouwwerk is één van de oudste ter wereld en is nog steeds in raadselen gehuld.

Sportieve vakantie?
Voor de actieve vakantieganger is Engeland ook een aanrader. Dit is het land van de lange wandelpaden die langs de kust of kris kras door het land voeren.
Als dit je niet sportief genoeg is denk dan eens aan bijvoorbeeld paardrijden, moutainbiken, ‘wild swimming’, zeekanoën, (kite)surfen of bergbeklimmen.

Post your comment