Tips voor de aanschaf van een duurzame tuinmeubelset

Tips voor de aanschaf van een duurzame tuinmeubelset

Om optimaal van de tuin te kunnen genieten is het van groot belang comfortabele tuinmeubelen aan te schaffen. Naast het feit dat de meubels comfortabel moeten zitten is het belangrijk dat gekozen wordt voor duurzame tuinmeubelen die lange tijd meegaan en minder onderhevig zijn aan de verschillende weersomstandigheden.

Kiezen voor duurzame tuinmeubelen
In eerste instantie moet bij het kiezen van een duurzame tuinmeubelset gekeken worden naar het materiaal waarvan de meubels gemaakt zijn. Afhankelijk van het gekozen materiaal hebben de meubels een langere levensduur gecombineerd met minder onderhoud. Dit komt niet alleen de portemonnee ten goede, maar is ook vele malen beter voor het milieu. Wat nog meer de portemonnee ten goede komt zijn de scherpe aanbiedingen van tuinmeubels.

Houten tuinmeubelset
Hout heeft een natuurlijke uitstraling en doet het bijzonder goed in een natuurlijke omgeving en is daarom bij velen bijzonder geliefd als materiaal voor een tuinmeubel. Robuuste houten tuinmeubelen worden onder andere gemaakt van teak en steigerhout, terwijl het FSC keurmerk duurzaam gemaakte meubelen garandeert.

tuinmeubelset

Aluminium tuinmeubelen
Wie kiest voor aluminium heeft gegarandeerd een duurzame set tuinmeubelen, die jarenlang mee zal gaan, weinig onderhoud vraagt en bovenal dankzij het lichte gewicht makkelijk te verplaatsen is. De moderne uitstraling maakt aluminium tuinmeubelen geschikt voor een moderne tuininrichting.

Kunststof tuinmeubelset
Makkelijk in aanschaf, licht in gewicht en met een redelijk lange levensduur zijn kunststof tuinmeubelen een goede keuze. Afhankelijk van de kwaliteit van het kunststof varieert het onderhoud en de levensduur.

Rotan en riet tuinmeubelset
Bij velen is riet en rotan alom geliefd vanwege de natuurlijke uitstraling, maar meer nog vanwege de duurzaamheid. Het natuurlijke materiaal is voorzien van een beschermende laag, die echter elk jaar vernieuwd dient te worden om optimaal te kunnen genieten van de tuinmeubelset.

Stalen tuinmeubelen
Staal is een minder goede keuze omdat het materiaal snel roest, tenzij gekozen wordt voor staal dat behandelt wordt met een speciale coating, die de levensduur van de tuinmeubelset verlengd.

Post your comment