Persoonlijk en authentiek vakantie vieren

Persoonlijk en authentiek vakantie vieren

Minder toerist, meer local
Vind je hotels en appartementencomplexen vaak onpersoonlijk en zoek je vakantie-accommodaties waar je je minder toerist en meer local voelt? Kijk dan eens naar websites waarop particulieren kamers en huizen te huur aanbieden. Een klassieke etage in het hart van Parijs, een loft met uitzicht op het New Yorkse Central Park, een ecolodge op het exotische Bali, een logeerkamer bij een farm in de Australische outback, je vindt het hier allemaal.

Betrouwbare aanbieders8014599656_4c22a4815a_b
Goede, betrouwbare sites zijn onder andere Airbnb en Wimdu. Je kunt hier vrijwel overal ter wereld vakantieadressen in elke prijsklasse zoeken. Erg handig is dat je kunt selecteren op zaken als complete of gedeelde woning, aantal kamers en bedden, locatie, data van beschikbaarheid en aanwezige voorzieningen als wifi en parkeerruimte. Natuurlijk vind je bij elk adres foto’s van het interieur en soms de omgeving, waardoor je een goede indruk krijgt van jouw mogelijke vakantieplek. Bovendien hebben eerdere gasten bij veel accommodaties reviews over het huis en de verhuurder geschreven, zodat je weet wat je kunt verwachten en beter kunt beoordelen of de plaats, kamer of woning echt iets voor jou is.

Persoonlijk en authentiek
Het leuke aan deze manier van vakantie vieren is dat het veel authentieker is. De reguliere hotels en appartementen missen vaak een persoonlijke touch. Het interieur komt meestal van de groothandel en voor tips ben je aangewezen op de standaard folders van de plaatselijke VVV. Op zich is daar niks mis mee, maar het kan een stuk leuker. Particuliere verhuurders kunnen je vaak van alles vertellen over hun stad, wijk of streek: dat sympathieke eethuisje dat net buiten de gebaande paden ligt, die leuke vintagewinkel waar nauwelijks toeristen komen. Bovendien ‘woon’ je vaak tussen de locals, zodat je echt aan het dagelijkse leven in jouw vakantieoord deelneemt.

Post your comment