Maak het zelf

Maak het zelf

Een cadeautje kopen voor iemand is natuurlijk heel leuk, maar een cadeautje maken voor iemand is nog leuker. Tenminste, als je van knutselen houdt. Er zijn genoeg dingen die je zelf makkelijk kunt maken. Zoals deze bijvoorbeeld.

Zelf een glazen sneeuwglobe maken

Het klinkt ingewikkeld maar dat is het toch echt niet. Je hebt er niet veel voor nodig en de meeste dingen heb je misschien zelfs al wel in huis. Zo gebruik voor de globe zelf heel simpel de glazen pot waar je groente in heeft gezeten. Met een lijmpistool lijm je bijvoorbeeld een klein kerstboompje aan de binnenkant van de deksel. Om de sneeuw of glitters goed te laten dwarrelen, vul je de pot met een mengsel van water en glycerine. Of je vult het met babyolie. Doe lijm aan de deksel en draai de pot dicht. Even laten drogen en klaar is je globe.

Haken en breien

Haken en breien begint weer helemaal hip te worden in ons koude kikkerlandje. Dus wat is er nu beter dan een lekkere warme zelfgemaakte sjaal of poncho. Geweldig leuk om weg te geven, zeker als er een bijpassende muts bij zit. Op internet kun je veel verschillende patronen vinden. Ook vind je er duidelijke instructiefilmpjes over hoe te haken of breien.

Maak een kandelaar

Ook dit is iets wat je makkelijk zelf kunt maken. En ook hier kom je met een glazen pot van je groente weer een heel eind. Vul de pot met wat water en bijvoorbeeld wat blaadjes of bloemetjes. Nep is het beste want die verkleuren niet. Doe een drijfkaarsje in de pot en je hebt een hartstikke leuk cadeau. Je kunt ook aan de binnenkant van de pot wat spuitsneeuw spuiten en de bodem vullen met sneeuw. Zet daar een theelichtje in. Als je aan de buitenkant wat huisjes (met raampjes) en boompjes van papier plakt, heb je leuke kerstdecoratie voor op de kast gemaakt.

Post your comment