Dierbaar cadeau: een fotoboek

Dierbaar cadeau: een fotoboek

Op zoek naar een mooi en persoonlijk cadeau voor een dierbare die een mijlpaal heeft bereikt of een nieuwe weg inslaat? Bijvoorbeeld een collega die vertrekt, een bruidspaar of een kind dat geslaagd is voor het examen.

Zo’n geschenk waarvan je weet dat die gekoesterd zal worden? Dan is een fotoboek vol met herinneringen een heel leuk idee. Maak het cadeau extra bijzonder door ook verhalen,anekdotes of mooie spreuken te verzamelen.

Een ‘werkboek’
Verzamel op je werk de leukste foto’s die relevant zijn voor diegene voor wie het is. Liefst zo oud mogelijk. Zijn er nog foto’s van vroeger? Of artikelen in personeelsblaadjes? Scan die, of neem er een foto van voor je album. Verder is het natuurlijk ook leuk om actuele foto’s te maken. Maak een rondje in het bedrijf en fotografeer collega’s, de werkplek, het gebouw en alles waarvan je denkt wat je collega later doet glimlachen.

Een geslaagde schooltijd
Een examen is één van de mijlpalen in het leven. Een fase wordt afgerond en wat is er dan leuker om voor later een album te hebben met alle hoogte (en dieptepunten) van de schooltijd? Scan rapporten, zoek oude klassenfoto’s op en alle andere foto’s die op school zijn gemaakt. Denk aan werkweken, uitvoeringen en sportdagen, maar ook aan afbeeldingen van de lokalen en het schoolplein.

Een huwelijk in beeld
Voor een bruidspaar is het natuurlijk helemaal leuk om een fotoalbum te ontvangen die hun huwelijk verbeeld. Leuke verhalen en herinneringen die afgewisseld worden met foto’s van alle huwelijksjaren. Ook hiervoor geldt dat je oude foto’s kunt scannen, maar denk ook aan het trouwboekje of andere documenten. Zo krijg je een uniek cadeau waar nog vaak in gebladerd gaat worden. Zeker wanneer je aan familie vraagt om iets persoonlijks te schrijven.

Post your comment