Bijzondere kampeerbestemmingen

Bijzondere kampeerbestemmingen

Zoek je een bijzondere kampeerbestemming binnen Europa? Dan moet je zeker eens overwegen om bijvoorbeeld richting het noorden op vakantie te gaan. Scandinavië doet je misschien direct denken aan kou en sneeuw, maar in de zomermaanden kun je hier uitstekend kamperen. Prachtige campings waar je bijvoorbeeld kunt verblijven in Zweden zijn Storängens Camping en Falkudden Camping & Stugby.

Wildkamperen in Scandinavië

Scandinavië is een prachtig gebied om te kamperen. De natuur is er veelal ongerept. Je vindt er talloze meren, rivieren, beekjes, bergen, fjorden en bossen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in Scandinavië wild te kamperen. Dat betekent dat je kunt kamperen waar je maar wilt. Kom je een mooie plek tegen in de natuur? Dan kun je daar prima met je camper of caravan een nachtje doorbrengen!

Wanneer je eenmaal geproefd hebt van de Scandinavische cultuur, dan zul je elk jaar terug willen. De potvissen, orka’s, walvissen en elanden die je onderweg tegen komt, zijn namelijk een ervaring om nooit meer te vergeten!

Diverse bijzondere kampeerbestemmingen

Naast Scandinavië zijn er nog meer bijzondere kampeerbestemmingen in Europa te vinden. Oostenrijk is bijvoorbeeld een land waar je ook uitstekend kunt verblijven tijdens een kampeervakantie. Vooral de immens grote bergen zorgen voor een prachtig uitzicht tijdens het kamperen. Sommige bergen zijn meer dan 4 kilometer hoog en zijn dan ook de moeite waard om te beklimmen.

Wil je graag op een actieve wijze kamperen? Dan kun je er voor kiezen een kampeervakantie door te brengen op het schiereiland Bretagne. Het landschap wordt hier afgewisseld met prachtige rotsen en mooie stranden. Er talloze kleine en grote campings aan zee te boeken. Combineer je watersport en kamperen graag met elkaar? Dan zit je in Bretagne prima op je plek. Aan drie kanten is Bretagne namelijk omgeven door water.

Post your comment