5 tips voor een goedkope wereldreis

5 tips voor een goedkope wereldreis

Kun je wel wat tips gebruiken om zo voordelig mogelijk op wereldreis te gaan? Wij hebben de belangrijkste tips voor je verzameld, zodat je optimaal kunt genieten de mooiste plekken ter wereld.

1. Een voordelig vliegticket
Het vliegticket is vaak de grootste kostenpost. Soms kunnen de kosten van een ticket oplopen tot zo’n 3.000 euro. Je kunt hierop besparen door zelf je vliegticket te boeken en dit niet te laten doen door een reisbureau. Ga op zoek naar goedkope deals via diverse prijsvergelijkers.

2. Goedkope inentingen
Als je op wereldreis gaat, moet je vaak de nodige inentingen halen om veilig op reis te gaan. Meestal haal je deze bij de GGD. Per gemeente kunnen de prijzen sterk variƫren. Vergelijk daarom de prijzen bij jou in de regio, voordat je je laat inenten.

3. Leen benodigde spullen
Voor het maken van een wereldreis, heb je veel spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan wandelschoenen, een tent en kampeerspullen. Je kunt hierop besparen door deze benodigdheden niet zelf te kopen, maar deze te lenen van familie of vrienden. Natuurlijk kun je de spullen ook tweedehands aanschaffen.

4. Verhuur je woning
Tijdens je wereldreis, lopen je vaste lasten gewoon door. Je kunt besparen op je laste lasten door je huis te verhuren. Doe dit wel in overleg met de huurbaas of hypotheekverstrekker en stel een huurcontract op om later niet in de problemen te komen.

5. Reis ‘s nachts
‘s Nachts met de trein of bus reizen, is vaak goedkoper dan overdag op pad gaan. Lange afstanden kun je daarom het beste ‘s nachts afleggen. Daarmee houd je geld over dat je bijvoorbeeld kunt uitgeven aan leuke uitstapjes.

Heb jij nog meer interessante reistips? Laat het ons gerust weten. Natuurlijk zijn we ook nieuwsgierig hoe jij je wereldreis hebt ervaren!

Post your comment